Tager 2 min at læse | Artiklens vigtigste pointer

  • Planlægning skaber held
  • Jeres data er vejen til god planlægning

Det nye år er sparket i gang. Hvad mon 2019 vil bringe? Vil vi være heldige eller uheldige i 2019? Selvfølgelig er forretningen styret af udefrakommende muligheder og udfordringer, som virksomheden ikke er herre over. MEN ofte bliver forretningens egne svagheder fejet ind under gulvtæppet med undskyldningen: uheld. Og der kommer vi med en opfordring, skab dog for pokker jeres eget held. 🙂

Der er næsten ikke dét, som man ikke kan planlægge sig ud af, og det starter altid med forretningens data.

  • Hvordan kan vi undgå kritiske udsving, så man kan handle i tide? Svaret ligger i jeres data.
  • Hvor er forretningen på vej hen? Svaret ligger i jeres data.
  • Hvordan får vi lavet tiltag, der kan støtte op om forretningsstrategien? Svaret ligger i jeres data.
  • Hvad er den optimale prissætning? Svaret ligger i jeres data.

Planlæg med data

Giv jer selv frihed til at kunne koncentrere jer om virksomheden ved at monitorere de rigtige nøgletal et samlet sted. Med databehandling og BI kan I ved at monitorere KPIer, få et enkelt men effektivt styringsværktøj, som varsler kritiske udsving, så I kan handle i tide.

Enhver virksomhed har sine egne styrker, svagheder, muligheder og udfordringer. Det er derfor vigtigt, at man får implementeret KPIer, som støtter op om virksomhedens forretningsstrategi, og får dem gjort tilgængelig for de relevante beslutningstagere. Det vil sikre bedre og tidligere beslutninger.

Prissætning handler om forhandling. Når I først kan dykke ned i enkelte konti og kunderelationer og derved gøre status og sætte realistiske mål, så får I indsigt i dækningsbidraget. Og når I kan se og sammenligne produktionsomkostninger og -tid, told og afgifter helt ned på produktniveau, så har I indsigt til at forhandle prisen, så I får den optimale prissætning.

Med databehandling og BI er der ubegrænsede muligheder for planlægning, så I kan skabe jeres eget held.