Tager 2 minutter at læse | Artiklens pointer

  • Pointe 1
  • Pointe 2

Dengang i 80’erne, hvor Business Intelligence (BI) kom til verdenen, blev der råbt og skreget efter valide tal. Der var ekstrem efterspørgsel på metoder til at trækker data ud af kildesystemer. Tyve år senere i nullerne blev der råbt efter ”self-service”. BI skulle ikke længere være begrænset til forretningens IT-afdeling. Alt skulle være hurtigt og smart. Og det blev hurtigt og smart, men det gik ud over kvaliteten af tallene. Nu råber og skriger Gartner efter ”trust & self-service” – umiddelbart et paradoks. Med en almindelig BI-løsning er det almindelig praksis, at forretningsregler er spredt i systemet, men når man giver selvbetjening til ikke-datakyndige, vil det unægtelig gå ud over tallenes troværdighed. Det har den konsekvens, at kun 27% af alle virksomheder stoler blindt på deres tal.

Det paradoks er nu blevet løst med Measure Factory. En helt unik løsning, der samler alle forretningsreglerne et sted, og som giver nem adgang til alle beregninger direkte fra dashboardet. Så man altid har gennemskuelige tal. Det har den fordel, at når selvbetjeningen bliver skubbet ud til brugerne vil der altid blive talt ud fra én version af sandheden – slut med ” mistrust”. Så blev det BI-paradoks klaret, bom videre!